Hoppa till huvudinnehåll

Skapa professionella planritningar för fastigheter och fastighetsförteckningar

Skapa högkvalitativa planritningar för fastigheter med RoomSketcher. Perfekt för fastighetsförteckningar, användarportaler, webbplatser, med mera. Varje dag använder tusentals fastighetsmäklare vårt verktyg för att skapa planritningar.

Kay Myrstrand

“Jag använder RoomSketcher för alla mina 3D-illustrationer - bara dessa står för nästan 30 % av mina årliga intäkter som professionell fastighetsfotograf.”

Kay Myrstrand

Fastighetsfotograf, Fokus Foto

RoomSketcher 2D- och 3D-planritningar med högupplöst rendering

Vad är en fastighetsplanritning?

En planritning är en skalenlig ritning som visar fastigheten sedd från ovan. Den visar förhållandet mellan rum och utrymmen samt fastighetens övergripande layout.

Med RoomSketcher kan du snabbt och enkelt skapa högkvalitativa 2D- och 3D-planritningar för exempelvis marknadsföring. Du får också tillgång till en ögonblicklig Live 3D-presentation av dina ritningar, som ger dina potentiella kunder känslan av att befinna sig inne i fastigheten på riktigt.

RoomSketcher exempel på husritning

Vikten av planritningar i fastighetsbranschen

Bra planritningar ökar kundernas intresse för fastighetsannonsen och kan till och med öka fastighetens försäljningsvärde. Rapporten 2021 Home Buyers and Sellers Report från National Association of Realtors (NAR) visar att 75 % av bostadsköparna söker bostad på nätet. Av dessa anser mer än hälften att planritningar är en "mycket användbar" funktion.

Enligt forskning från Zillow säger 81 % av bostadsköparna att de är mer benägna att gå på en visning om prospektet innehåller en planritning de tycker om. Så gör som dina kollegor i branschen, och börja använda dig av planritningar du med.

Så skapar du planritningar för fastigheter

Det finns två enkla sätt att skapa planritningar. Antingen använder du ett DIY-program, eller så beställer du färdiga ritningar från en ritningstjänst.


Ladda ner appen på android-surfplatta

Rita själv i ett program för planritningar

Du kan enkelt skapa ritningar själv med hjälp av ett program för planritningar för fastigheter. Du behöver inte vara proffs för att skapa högkvalitativa planritningar - oftast räcker det med att investera 10 minuter av din tid, sedan skapar du planritningar på nolltid.

Beställ planritningar utifrån blåkopia

Beställ planritningar från en ritningstjänst

Om du har en befintlig blåkopia eller skiss av hemmet kan du använda en ritningstjänst för att få en professionell planritning. Skicka bara in skissen, så är planritningen klar nästa arbetsdag. De bästa tjänsterna erbjuder en lösning där du enkelt kan redigera även den slutgiltiga ritningen.

Det bästa programmet för planritningar för fastighetsmäklare

Om du vill maximera chanserna att hitta en köpare eller hyresgäst till din fastighet, se till att du inkluderar planritningar i din fastighetsmarknadsföring.


RoomSketcher 2D-planritning med mått

Hjälp kunderna att visualisera utrymmet

Det första hyresgäster och köpare vill veta om en fastighet är rummets storlek och utformning. Genom att inkludera tydliga planritningar i din fastighetsförteckning gör du det lättare för dem att förstå fastighetens layout och skala.

RoomSketcher Pro - anpassade planritningar med brevhuvud

Spara tid

Du kan också spara tid med hjälp av planritningar, genom att de kan hålla nere antalet förfrågningar. En planritning gör det möjligt för potentiella kunder att bedöma om fastigheten passar deras behov, innan de gör en förfrågan.

Anpassad 2D-planritning med blå toner

Få fler uppdrag

Bredda din marknadsföringsportfölj genom att addera planritningar till dina tjänster. Komplettera din fastighetsfotografering med presentationer av planritningar. Många kunder kräver planritningar som en del av fastighetsförteckningen, och med RoomSketcher blir det lätt som en plätt.


Vanliga frågor:


Vem har användning för planritningar för fastigheter


Populära funktioner för fastighetsplanritningar

RoomSketcher är fullmatat med professionella funktioner som utvecklats speciellt för dig som jobbar med fastigheter. Här är några av våra kunders favoriter:

Redo att upptäcka RoomSketcher?