RoomSketcher

Heminredning

Vill du göra en förändring hemma? Med RoomSketcher är det enkelt att planera och visualisera dina inredningsidéer online.

RoomSketcher Heminredning
  • Planera din inredning
  • Testa och prova olika designidéer
  • Skapa din planritning, möblera och dekorera, och visualisera sedan i 3D

” RoomSketcher är ett användbart verktyg för alla inredningsdesigners som vill kunna erbjuda sina kunder en bild av bostaden i 2D eller 3D. ”
Susan Orpin, inredningsdesigner

Designa vackra interiörer

Med vårt toppmoderna designverktyg kan du snabbt och enkelt skissa upp ett rum eller ett projekt. Du kan också välja att låta vår ritningsservice skapa planritningen åt dig. Välj mellan tusentals produkter och material och använd den praktiska dra-och-släppfunktionen för att infoga möbler och material i planritningen.

Inredningsidéer

Behöver du inspiration för att designa ett rum, ge det ett nytt utseende eller kanske planera inredning för ett helt hem? Nedan hittar du några av våra bästa inredningsidéer. En tapet, en fondvägg i en härlig färg ,eller några färgglada detaljer kan vara allt du behöver för att ge ditt hem ett nytt utseende.

Våga sticka ut

Var lite vågad, och satsa på en möbel i en färg som sticker ut och bryter av mot övrig inredning. Lägg sedan till små detaljer i samma färg lite här och där. I planritningen nedan valde vi en klarröd soffa. Vi adderade sedan röda detaljer i köket, vilket gav en “röd tråd” i hela interiören. På det här sättet känns inredningen planerad, istället för slumpmässig.

RoomSketcher-Interior-Design-Ideas-Statement-Furniture

Lägg till en rumsavdelare

Öppna planlösningar har sina fördelar – de skapar en känsla av ljus och rymd. Men även en öppen yta kan behöva lite planering för att bli praktisk. En öppen bokhylla funkar fint som rumsavdelare. Fundera på om du vill ha en hög möbel, eller en lite lägre, då det kommer att påverka känslan av öppenhet och ljus i rummet. Placera större objekt längst ner i hyllan och lätta föremål ovanför, så bevarar du den öppna känslan.

RoomSketcher-Home-Design-Ideas-Create-a-Room-Divider

Lägg till en köksö

En köksö är ett utmärkt sätt att skapa en uppdelning mellan kök och matsal, utan att stänga av köket. Du kommer att förlänga ditt kök och få extra förvaring och bänkyta. Utöka bänkskivan på rumssidan och lägg till lite sittplatser för att få det att kännas inbjudande.

RoomSketcher-Home-Design-Ideas-Kitchen-Island

Lägg till lite färg

Lägg till matchande kuddar, några handdukar eller en matta i glada färger. Det är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få ett rum att kännas lite mer levande. Välj neutrala toner som beige eller grått för dina huvudelement, till exempel kakel, badrumsmöbler mm. Liva sedan upp det hela med färgglada detaljer och föremål. Även små förändringar kan göra stor skillnad. Det enda vi har gjort i det här rummet är att lägga till en färgstark matta. Visst lyser den upp rummet?

RoomSketcher-Interior-Design-Ideas-Accessorize-with-Color

Ta vara på outnyttjade utrymmen

Har du ett utrymme där hemma, som inte används? Exempelvis kan ett rum med sluttande tak vara en perfekt plats för extra förvaring. I exemplet nedan skapade vi en klädkammare genom att fylla ett outnyttjat utrymme med hyllplan och låga bokhyllor. Använd matchande lådor och korgar för att organisera lösa föremål och lägg till en bänk i mitten som sittplats, och för att kunna lägga ifrån dig saker.

RoomSketcher-Home-Design-Ideas-Walk-in-Storage-Closet-with-Sloped-Ceiling-Use-Space-Below-Stairs

Prova en mörk väggfärg

Prova en mörk väggfärg för att ge rummet ett lite djärvare utseende. Mörka väggar skapar en intim och inbjudande känsla i ett rum, och passar särskilt bra i vardagsrum, bibliotek, matsal och sovrum. När du använder mörk färg på väggarna, ha gärna en ljusare färg på golvet. Den djupblå väggfärgen i vårt exempel framhäver det mönstrade kakelgolvet. Använd den här tekniken för att framhäva ett vackert golv eller en matta. Lägg gärna till en spegel för att återge ljuset och ge känsla av rymd i rummet.

RoomSketcher-Home-Design-Ideas-Try-a-Dark-Wall-Color

Tapet

Rätt tapet på väggarna kan göra underverk med ett rum! Tänk dock på att för mycket mönster eller färg kan vara distraherande. Om du har valt en tapet med djärvt mönster – överväg att bara ha den på en fondvägg, inte i hela rummet. I det här rummet använde vi ett blått damastmönster och en matchande mörk väggfärg för att knyta samman allt.

RoomSketcher-Home-Design-Ideas-Accent-with-Wallpaper

Dessa inredningsidéer skapades med RoomSketcher. Du kan också använda det för att planera och visualisera dina egna inredningsidéer!

Kom igång – snabbt och enkelt!

Du kan prova en hel del av vår funktionalitet, inklusive RoomSketcher App, helt kostnadsfritt. Uppgradera när du behöver fler funktioner – lätt som en plätt!

  • RoomSketcher
  • RoomSketcher
  • RoomSketcher
  • RoomSketcher
  • RoomSketcher
  • RoomSketcher

RESURSER

BOSTADSFÖRSÄLJING

HEMDESIGN

RENOVERING

ROOMSKETCHER