Hoppa till huvudinnehåll

Badrumsinspiration

Här får du unik badrumsinspiration! Planera och visualisera dina badrumsidéer online. Märk ut väggar, dörrar och fönster, och lägg till möbler och inredningsdetaljer. Visualisera sedan det färdiga resultatet i 2D och 3D. Här har vi samlat några av våra bästa idéer - samtliga skapade med hjälp av RoomSketcher-appen.

Idéer för små badrum - accentvägg med grönt mosaikkakel

Skapa en fondvägg

Att använda en accentfärg på en av väggarna är ett enkelt och kul sätt att ge badrummet ett lyft - den bakre väggen brukar vara ett bra alternativ. Använd färgglad mosaik, eller mönstrade kakelplattor. I det här exemplet har vi använt grön mosaik för att få fram en känsla av natur och för att matcha träfinishen på kommoden. 

Bohemiskt badrum i neutrala färger

Badkar som tål att stå i centrum

Idag finns många väldesignade badkar som tål att stå i blickfånget. Ett snyggt, fristående badkar lyfter badrummet och får det att andas både lyx och avkoppling på samma gångMed ett sådant placerat centralt i ditt badrum, får rummet en modern och lyxig look. 

Skandinavisk badrumsdesign med stor spegel

Spegel, spegel på väggen där

Få badrummet att kännas dubbelt så stort, genom att låta en spegel täcka en hel vägg. Sätt gärna spegeln över kommoden, eller på en av sidoväggarna. En spegelvägg är också ett jättebra sätt att göra rummet ljusare, genom att spegeln fångar upp och reflekterar ljuset från de ljusa detaljerna i badrummet, samt eventuella fönster. 

Idéer för små badrum - mörkt golv och ljusa väggar

Testa en mörkare färg

Testa en mörk väggfärg för att skapa en intim och inbjudande känsla i badrummet. När du använder en mörk väggfärg i badrummet ska du hålla taket ljust, annars känns rummet mindre. Det här badrummet har ett mönstrat kakel ovanför badkaret och en väggfärg som matchar kaklet. Den mörka väggfärgen framhäver accentväggen och gör att den drar blickarna till sig. 

WC - före och efter

Låt toaletten få ett eget rum

Genom att ha toaletten separat från badrummet, kan den användas även om någon annan använder badrummet. I exemplet på bilden har vi byggt om en garderob som inte användes till en egen liten toalett. På så sätt optimeras utrymmet, samtidigt som det ökar rummets kapacitet. 

Bohemiskt badrum med rosa kakel

Ta ut svängarna med golvet

Eftersom badrum oftast inte är så stora, är de en bra plats att våga ta ut svängarna lite. Till exempel genom att använda ett lite mer vågat golvmaterial. Testa mönstrade kakelplattor, mosaikplattor, eller vackra sten- eller marmorplattor. Det här badrummet har en underbar rosa mönstrad klinker. När du använder mönster på golvet i badrummet bör du hålla väggarna enkla. På så sätt får golvet den uppmärksamhet det förtjänar. 

Häftigt badrum med oranga inslag

Färgglada detaljer

Genom att byta till mer färgglada detaljer, får badrummet snabbt och enkelt ett litet lyft. När du använder färg i badrummet, håll dig till en färg för att skapa ett färgtema. Om du vill använda något mönster, begränsa det gärna till ett föremål, t.ex. ett duschdraperi, för att undvika att designen blir plottrig.

I det här exemplet har vi låtit orangea mattor sätta färgtemat i rummet.

Badrum inspiration med exempel 

Fler badrumsidéer hittar du nedan. Använd våra exempel till din badrumsinspiration. Oavsett om du har ett litet eller stort badrum, behöver renovera det eller vill bygga ett helt nytt badrum, kan du hitta inspiration här.

Vanliga frågor om badrum (FAQ)

Redo att upptäcka RoomSketcher?