Hoppa till huvudinnehåll

Sovrum inspiration

Planera och visualisera dina sovrumsidéer online eller få mer inspiration för ditt sovrum. Skapa en planritning för rummet, lägg till möbler och måla väggarna. Visualisera sedan det färdiga resultatet i 2D och 3D. Här har vi samlat några av våra bästa idéer - samtliga skapade med hjälp av RoomSketcher-appen.

Sovrumsidé - grön tapet

Lägg till en tapet i ditt sovrum

Ge ditt sovrum ett lyft genom att skapa en accentvägg med hjälp av en tapet. Till det här sovrummet valde vi en vacker, blommig tapet i grön färg som framhäver sängen och ger sovrummet ett lyxigt utseende. Med några detaljer i matchande färger blir looken komplett.

Idéer till sovrum - blå stil med nattduksbord

Byt ut nattduksborden

Med snygga sidobord istället för traditionella sängbord får din säng en cool inramning, och hela sovrummet får ett lyft. Välj sidobord som är minst lika höga som din madrass, annars kommer de att se för små ut. Lägg gärna till ett par höga, dekorativa lampor för att komplettera looken. 

Master sovrum i blått och sänggavel i trä

Skapa en skräddarsydd sänggavel

Skapa enkelt en skräddarsydd sänggavel genom att infoga ett material på väggen bakom sängen. I det här sovrummet valde vi en träpanel på väggen bakom sängen för att skapa en egen sänggavel. Den mörkt betsade träfinishen kompletterar färgen på sängstommen och skapar en snygg enhetlig känsla. Välj själv hur högt upp på väggen du vill att sänggaveln ska gå. Den lägsta lämpliga höjd för din sänggavel, bör vara ca 15-20 cm ovanför där dina kuddar slutar. 

Sovrumsidéer - sovrum i blått med stoppad loungemöbel

Skapa ett myshörn i sovrummet

Undvik en stel och fyrkantig känsla i ditt sovrum, genom att placera en bekväm, stoppad stol i ett av hörnen. Om det finns utrymme kan du lägga till ett litet sidobord, några konstverk och en sittpuff för att göra det till en mysig och inbjudande plats att koppla av på.

3D-foto av ett sovrum med blå väggar i lägenhet

Testa en mörk väggfärg

En mörk väggfärg ger ditt sovrum ett djärvt lyft. Mörkare väggar skapar en intim och inbjudande känsla, och passar därför särskilt bra i sovrummet, men även i vardagsrummet eller matrummet. När du använder en mörk färg på väggarna bör du hålla golv- och takytorna ljusare. Den blå väggfärgen i det här sovrummet framhäver sängen och gör den till rummets fokuspunkt. Lägg gärna till några kuddar i en liknande färg för att komplettera looken.

Möbleringsförslag till sovrum - stoppade loungemöbler

Hotell-inspirerat sovrum

Genom att tjuvkika på hur hotell inreder sina rum, kan du få inspiration och idéer. För vem är bättre än de på att utforma bekväma och inbjudande sovrum för att sova och slappna av? Här är en fantastisk hotelldetalj som ger ditt sovrum en lyxig känsla. Placera ett par bekväma, stoppade stolar vid fotänden av sängen för att skapa en plats för läsning och avkoppling.

Sovrumsidéer - tropisk design och tapet med palmblad

Skapa ett tema för ditt sovrum

Har du en särskild tapet eller ett konstföremål som du verkligen gillar? Använd det för att skapa ett tema i ditt sovrum. Vi förvandlade det här mycket enkla sovrummet till en oas med hjälp av tapeter. Du kan använda tapeter för att skapa urbana teman, trädgårdsteman, skogskänsla och mycket mer. I det här exemplet skapar palmbladstapeten och fotografiet ovanför sängen ett tema som omedelbart förflyttar dig till tropikerna.

Vill du ha mer sovrum inspiration? 

Du kan använda våra exempel som inspiration till att inreda ditt sovrum. Skapa en planlösning av ditt sovrum och skapa den perfekta layouten för sovrummet med RoomSketcher appen för heminredning.

Redo att upptäcka RoomSketcher?