Hoppa till huvudinnehåll

Hemmakontor inspiration

Med RoomSketcher är det enkelt att planera och visualisera dina idéer för inredning av hemmakontoret. Skapa din planritning, inred, dekorera och visualisera sedan i 3D. Ta en titt på några av våra favoritidéer och få inspiration för hemmakontor - samtliga skapade i appen!

Hemmakontor - rosa

Lägg till lite färg i sitt hemmakontor

Färg är ett fantastiskt sätt att tillföra ny energi till ditt hemmakontor, men var lite försiktig - rummet upplevs lätt som rörigt om du använder alltför många färger. Vår favoritidé är att välja en huvudfärg och använda den för att skapa en fokuspunkt. Måla sedan, eller använd en tapet, för att skapa en fondvägg. Lägg slutligen till en möbel i en härlig färg, eller välj färgade skåpsluckor.

Idéer för hemmakontor i vardagsrummet - gardiner som rumsavdelare

Skärma av med en gardin

Att ha sitt hemmakontor på en central plats i hemmet, till exempel i vardagsrummet, kan ha sina fördelar - kanske är det rummet med bäst belysning och med gott om sittplatser som kan användas för möten? Men det kan så klart också finnas stunder då du inte vill att arbetsrummet ska vara en del av ditt vardagsrum. Med en gardin kan du enkelt skärma av och skapa ett separat utrymme för din arbetsplats, utan att det inkräktar på inredning i vardagsrummet.

Idéer för hemmakontoret - skapa ett skrivbord för kollegan

Gör plats för fler personer i ditt hemmakontor

Delar du ditt hemmakontor med någon annan? Vi vill ge dig inspiration för inredning av ditt hemmakontor så att fler kan få plats. Skapa ett gemensamt skrivbord, som ändå ger eget utrymme, genom att placera två hörnbord tillsammans i mitten av rummet. På så sätt får var och en ett eget skrivbord men ändå känslan av ett gemensamt utrymme. Välj olika färg och stil på skrivbordsstolarna för ett individuellt utseende, eller matcha dem för att skapa symmetri. Placera förvaringen inom räckhåll bakom skrivborden för att skapa ljus och rymd. En matta avgränsar kontorsutrymmet och knyter ihop looken.

Design för hemmakontor - litet förvaringsutrymme

Skapa en vägg med förvaring

Oavsett hur stort eller litet ditt hemmakontor är, behöver du förvaring. Den här designen erbjuder en hel vägg med lådor för förvaring, med hjälp av en rad enkla och billiga byråer. Ovansidan på byråerna skapar ytterligare plats att ställa saker och gör inredningen både snygg och funktionell.

Idéer till hemmakontoret - ta vara på utrymmet under trappan

Ta vara på outnyttjat utrymme

Har du ett outnyttjat utrymme någonstans i ditt hem? Omvandla det till ditt hemmakontor! I exemplet på bilden har vi tagit vara på platsen under trappan, för att sätta upp hyllor och placera ett skrivbord. Hörnet i ett rum, eller till och med en oanvänd garderob, kan också funka fint som hemmakontor.

Mysigt hemmakontor i sovrummet

Skapa en lugn, mysig arbetshörna 

Ibland är den bästa platsen ett tyst hörn i ett sovrum eller gästrum. Gör din arbetshörna mysig med hjälp av dekorativa tapeter, en mjuk matta och en inbjudande stol. För extra funktionell inredning kan du välja att placera en spegel ovanför skrivbordet för att reflektera ljuset, och för att du även ska kunna använda platsen när du exempelvis vill göra dig i ordning.

Idéer till hemmakontoret - skrivbord i vardagsrummet

Ett hemmakontor som tål att stå i fokus

Du behöver så klart inte gömma ditt hemmakontor eller klämma in det i ett hörn. Du kan istället välja att låta det utgöra blickfånget i rummet, genom att placera det i ena änden av rummet och vända skrivbordet inåt. Det här hemmakontoret blir en naturlig del av rummet som man kan vara stolt över, och den härliga färgen på skrivbordet gör arbetsplatsen till en naturlig fokuspunkt.

Mer inspiration för ditt hemmakontor

Nedan har vi samlat fler kontorsidéer som du kan använda som inspiration när du vill inreda ditt hemmakontor. Med hjälp av RoomSketcher appen kan du prova olika idéer, använda våra exempel som inspiration och skapa den perfekta kontorsdesignen för ditt hemmakontor.

Redo att upptäcka RoomSketcher?