Hoppa till huvudinnehåll

Heminredning inspiration

Planera din heminredning och visualisera enkelt dina inredningsidéer med RoomSketcher. Skapa din planritning, inred och dekorera och visualisera sedan i 3D. Prova olika designidéer och planera ditt hem utan minsta ansträngning. Att få heminredning inspiration har aldrig varit lättare!

Inredningsidéer för vardagsrum - layout och möbler

Vad sägs om en kreativ fönsterlösning?

I dag innehåller de flesta hem en platt-tv. Snyggt och praktiskt, men samtidigt något av en utmaning i hem som inte har så mycket fritt väggutrymme. Då kan en kreativ fönsterlayout vara lösningen. I det här exemplet togs den nedre delen av det mittersta fönstret bort för att skapa den perfekta placeringen för tv:n - utan att offra vare sig något naturligt ljus eller rummets design.

Inredningsidéer för vardagsrum med öppen planlösning

Lägg till en rumsavdelare

En öppen planlösning har sina fördelar – det skapar en känsla av ljus och rymd. Men även en öppen yta kan behöva lite planering för att bli praktisk. En öppen bokhylla funkar fint som rumsavdelare, oavsett om den är i hög eller låg modell. Den skapar en naturlig avgränsning i rummet, utan att få det att kännas mindre.

Dessutom erbjuder bokhyllan gott om förvaring. Placera större objekt längst ner i hyllan och mer luftiga föremål ovanför, så bevarar du den öppna känslan.

Design med montgrön köksö

Kanske en köksö?

En köksö är ett utmärkt sätt att skapa en avgränsning mellan kök och matsal, utan att stänga av köket. Idén funkar lika bra för separata kök med matplats, som för kök som är öppna mot vardagsrummet. Ditt kök förlängs och du får extra förvaring och bänkyta. Förläng bänkskivan på rumssidan och lägg till några sittplatser för att skapa en inbjudande känsla.

Inredningsidéer för kök med matplats - kökssoffa och röda lampor

Sätt lite färg på rummet

Ge rummet ett lyft med lite härlig färg. Ett par röda taklampor fick bli utgångspunkten i det här mysiga kökets färgschema. När du använder färg på det här sättet, så kan uttrycket “lagom är bäst” vara bra att ha i bakhuvudet. Välj en färg som får utgöra utgångspunkten och lägg sedan till mönster och accentfärger i små doser. I den här designen är färgtemat rött, vilket plockas upp i det randiga tyget på bänken.

Inredningsidéer för walk-in-closet med sluttande tak

Ta vara på outnyttjade utrymmen

Har du ett utrymme där hemma, som inte används? Ett rum med sluttande tak, till exempel, kan vara en perfekt plats för extra förvaring. I det här exemplet skapade vi en klädkammare genom att fylla ett outnyttjat utrymme med hyllplan och låga bokhyllor. Använd matchande lådor och korgar för att skapa ordning bland lösa föremål och lägg till en bänk i mitten som sittplats, och för att kunna lägga ifrån dig saker.

Inredningstrender - grön soffa och gröna väggar

Testa en mörk väggfärg

Testa en mörk väggfärg för att ge rummet ett lite djärvare utseende. Mörka väggar skapar en intim och inbjudande känsla i rummet, och passar särskilt bra i vardagsrum, bibliotek, matsalar och sovrum. När du använder mörk färg på väggarna, ha gärna en ljusare färg på golvet.

Inredningsidéer för vardagsrum - tapet med lövmönster

Välj tapet med omsorg

Rätt tapet på väggarna kan göra underverk med ett rum! Tänk bara på att för mycket mönster eller färg kan vara distraherande. Om du har valt en tapet med djärvt mönster – överväg att bara ha den på en fondvägg, för att undvika att mönstret tar över för mycket. I det här rummet använde vi en tapet med lummigt gröna blad, som vi sedan matchade med en grön matta.

Vill du ha mer inspiration till din heminredning?

Nedan har vi samlat fler inredningsidéer och inspiration för din heminredning.

Redo att upptäcka RoomSketcher?