Hoppa till huvudinnehåll

Kontorsdesign

Planera hur du vill inreda kontor med hjälp av vårt webbaserade program. Ett välplanerat kontor bidrar till ökad produktivitet och till de anställdas välbefinnande. Nedan har vi samlat råd och inspiration för din nästa kontorsinredning.

Karol Brown

Jag använde RoomSketcher för att planera möbleringen inför vår kontorsflytt. Det sparade oss både tid och frustration! Det är betydligt lättare att flytta skrivbord och stolar i RoomSketcher än i verkligheten. Vi kunde se vad som fungerade och vad som inte fungerade innan vi ens anlitade flyttfirman. Det gjorde vår flytt otroligt mycket enklare

Karol Brown

Advokat, USA

3D-planritning av ett litet kontor med öppen planlösning

Planera ditt kontorsutrymme

Tro det eller ej, men en genomsnittlig vuxen tillbringar över 50 % av sin dag på ett kontor. Därför vill vi, förutom att kontoret ska fungera bra, ha en kontorsdesign som skapar en trevlig och inbjudande plats att tillbringa tid på. Med lite genomtänkt planering kan du få båda delarna. Men var ska man börja?

Layout av kontorsdesign med mötesrum och öppen planlösning

Att inreda kontor börjar med planeringen av kontoret

Med hjälp av kontorsplanering kan du utforma och organisera ditt kontor på ett effektivt sätt. Det kan vara en utmaning, eftersom det finns så många olika behov att ta hänsyn till. Vi rekommenderar att du börjar med att definiera dina mål. Om du inte vet vad du vill uppnå blir kontorsplaneringsprojektet väldigt utmanande att genomföra. 

Vi har sammanställt en enkel guide för hur du kan definiera dina mål.

2D-planritning av kontorsdesign med modern inredning

Testa olika kontorslayouter för att hitta vad som fungerar för ditt team

När du är klar med planeringsdelen av ditt projekt, är det dags att börja titta på olika typer av kontorslayouter. Om du använder ett webbaserat program för kontorsdesign kan du nu börja leka med olika versioner och layouter. Börja med att skapa en planritning av ditt kontor, komplett med väggar, fönster, dörrar, trappor och andra fasta installationer. Gör sedan kopior av denna ritning medan du testar olika layouter, så att du kan jämföra - allt från traditionella layouter med kontorsrum till öppna kontor eller aktivitetsbaserade lösningar. 

Genom att jämföra blir det lättare att hitta vad som fungerar för ditt team.

Kontorsdesign med svarta möbler

Få idéer till att inreda kontor

Idag finns gott om trender och idéer till hur man kan inreda kontor. Du och dina medarbetare spenderar mycket tid på er arbetsplats, så det kommer att löna sig på sikt att investera både tid och energi i att ta del av olika kontorsidéer för att få till en riktigt bra lösning.

Planerar du ett hemmakontor? Vi har gott om idéer för hemmakontor, som vi mer än gärna delar med oss av.

Redigera och anpassa planritningar i appen

Spara tid och frustration genom att planera innan du flyttar

Ett av de bästa sätten att ta reda på vad som kommer att fungera för ditt kontor är att använda ett program för kontorsdesign. RoomSketcher-appen är ett utmärkt onlineverktyg som du kan använda för att planera hur du vill inreda ditt kontor och få kontorsinredning inspiration. Skapa layouter, prova olika idéer, hitta möbler och mycket annat.

När du är färdig med din design, skriver du ut 2D- och 3D-planritningar som du kan lämna till entreprenörerna och flyttfirman.


Vill du mer inspiration till er kontorsinredning?

Ta del av planritningar och inspiration för kontorsinredning för olika slags kontor - alltifrån rymliga, kommersiella kontor till mysiga och funktionella hemmakontor.

Redo att upptäcka RoomSketcher?