Hoppa till huvudinnehåll

Planritningar för kontor

Kontorsplanritningar är lika användbara för dig som planerar en kontorsflytt, som för dig som bara vill ge kontorets nuvarande utformning ett lyft. Skapa och ta hjälp av planritningar för att hitta den lämpligaste och mest effektiva layouten.

2D-planritning i svartvitt av ett kontor, med etiketter
2D-planritning av kontor, med etiketter

Vad är en kontorsplanritning?

En planritning visar layouten av ert kontor sett från ovan. Den visar väggar, dörrar, fönster, trappor och hissar, liksom toaletter, kök och matplatser. Den visar även själva utformningen av kontoret, mötesrum och möblering. Den är oftast skalenlig och visar mått och storlek på rummen.

3D-planritning av ett kontor med trädgård

Vikten av planritningar för kontor

En planritning är ett av de viktigaste och mest användbara verktygen när du planerar ett kontor. Oavsett om kontoret är stort eller litet, hjälper en planritning till att tydliggöra vilka olika alternativ som finns, vilket gör det enklare att skapa en kontorslayout som främjar både trivsel och produktivitet.

RoomSketchers programvara för kontorsplanering

Litet eller stort kontor?

När man planerar ett litet kontor är det viktigt att överväga storleken på och syftet med de olika möblerna, för att utnyttja utrymmet så effektivt som möjligt.

Planerar man stora kontorsutrymmen hjälper en planritning till att skapa en översikt så att man kan säkerställa att det finns plats för alla anställda och de utrymmen som behövs, till exempel mötesrum. Detta är särskilt viktigt när man letar efter en ny kontorslokal eller planerar en kontorsflytt.

Exempel på kontorsplanritningar 

Planritningar är en viktig del av kontorsplanering och designprojekt. Med hjälp av planritningar kan du se din kontorslayout tydligare och se vilka valmöjligheter som finns. Nedan beskriver vi två typer av planritningar som är särskilt användbara vid kontorsplanering.


2D-planritning, layout av kontor för coworking i kommersiellt utrymme

Kontorsplanritningar i 2D

En 2D-planritning ger dig en tydlig överblick av ditt kontor. Du kan se rummets utformning, väggarna och hur de olika rummen förhåller sig till varandra. 2D-planritningar är också användbara för att planera arbetsplatser och möblering på bästa sätt. Att skapa en 2D-planritning är det bästa sättet att inleda ett kontorsplaneringsprojekt. Lägg till rumsnamn, rumsstorlekar, rumsfärger, mått med mera.

Kontor i kommersiell design

Kontorsplanritningar i 3D

En 3D-planritning tar din kontorsplanering till nästa nivå. Med en 3D-planritning kan du se rummets färger och material samt hur inredningen kommer att se ut. Det är det perfekta sättet att visualisera och presentera dina idéer för andra, eftersom det ger en känsla för hur allt kommer att passa ihop. Med RoomSketcher omvandlar du enkelt din 2D-planritning till en imponerande 3D-planritning med bara en knapptryckning.

Vill du ha mer inspiration till ert kontor?

Ta del av planritningar och designidéer för olika slags kontor - alltifrån rymliga, kommersiella kontor till mysiga hemmakontor.

Redo att upptäcka RoomSketcher?