Hoppa till huvudinnehåll

Situationsplaner i 2D - exempel och idéer

Med RoomSketcher är det enkelt att skapa högkvalitativa situationsplaner i 2D. Få en tydlig överblick av fastighetens layout, i svartvitt eller i färg, och märk ut viktiga detaljer i den fysiska närmiljön.

Situationsplaner i 2D lämpar sig perfekt för…

 • Fastighetsförteckningar
 • Fastighetsförsäljning 
 • Bostadsvärderingar
 • Ritningar av fastigheter
 • Tomtritningar
 • Parkritningar
 • Landskapsdesign
 • Trädgårdsdesign
 • Planering av trädäck
 • Layout av terrasser
 • Utformning av trädgårdar
 • Ritningar av pooler och uteplatser
Områdesplan i 2D med landskap och pool

Fördelarna med situationsplaner i 2D

Situationsplaner i 2D ger en tydlig överblick över hela fastigheten, vilket gör dem väldigt användbara för exempelvis marknadsföring av fastigheter, landskapsdesign och hemrenoveringsprojekt. De är ofta mer tekniska än situationsplaner i 3D, och kan innehålla mått och etiketter. Detta gör dem till det perfekta hjälpmedlet för att illustrera viktiga aspekter av fastigheten. Situationsplaner i 2D är det bästa sättet att få en förståelse för layouten och för hur man kan röra sig i och utanför fastigheten.

Latt att skapa omradesplaner

Skapa situationsplaner i 2D - lätt som en plätt

Skapa situationsplaner i 2D online med ett lättanvänt program som RoomSketcher Appen. Med RoomSketcher kan du enkelt skapa situationsplaner i 2D med din dator eller surfplatta, med hjälp av det intuitiva drag-och-släppgränssnittet. Ingen tidigare erfarenhet av datorritning behövs. Det är bara att klicka och dra för att rita upp fastighetens layout och lägga till växter, landskapsplanering och utemöbler.

Situationsplan i 2D med carport

Lägg till mått, etiketter och rumsfärger för att markera viktiga områden

Välj om du vill visa längd- och breddangivelser i din situationsplan, samt om du vill visa zonstorlekar i kvadratfot eller kvadratmeter. Du kan också beräkna arean för hela fastigheten, de bebyggda områdena eller endast utomhusområdena med hjälp av vår kraftfulla kalkylator för beräkning av total area.

Våra högkvalitativa situationsplaner i 2D är högupplösta och optimerade för tryck och webb. Skapa svartvita ritningar eller färgkoda områden för att illustrera olika landskapselement som trädgårdar, gräs, gångvägar med mera.


Olika typer av situationsplaner i 2D

Välj den stil som passar dig; svartvitt eller färg, med eller utan mått. Med RoomSketcher finns ett alternativ för alla smaker. 

RoomSketcher programvara för situationsplaner, svartvit situationslan i 2D

Svartvita situationsplaner

Svartvita ritningar har ett stilrent och professionellt utseende och passar perfekt för exempelvis tomtritningar, bostads- och fastighetsvärderingar och ansökningar om byggnadslov och nyttjanderätt. Välj om du vill inkludera byggnadernas invändiga planlösning i din ritning, eller om den endast ska visa huvuddragen. Lägg till symboler i dina situationsplaner, t.ex. en pil för att markera väderstreck, eller träd och buskar för att visa odlade eller trädbevuxna områden.

Områdesplan i 2D av bostadsområde

Situationsplaner i färg

Färg är ett utmärkt sätt att illustrera zoner och landskapselement i en situationsplan i 2D. Du kan till exempel använda olika toner av grönt för att markera trädgårdar eller gräsmattor, och blått för att ange vatten. Skilj på olika typer av stigar och gångvägar för att ange vilka som har sten- eller asfaltsbeläggning, och vilka som inte har det. Du kan också visa material som sand och trall.


Exempel på situationsplaner i 2D 

Få inspiration och börja skapa dina ritningar med hjälp av en mall från vårt planritningsgalleri. Kolla in några exempel nedan:

Redo att upptäcka RoomSketcher?