Hoppa till huvudinnehåll

Situationsplaner i 3D - exempel och idéer

Med RoomSketcher är det enkelt att skapa högkvalitativa situationsplaner i 3D. Perfekt för att visa upp en hel fastighet, inklusive bakgård och trädgårdsdesign.

Situationsplaner i 3D lämpar sig perfekt för…

 • Fastighetsförteckningar
 • Fastighetsförsäljning 
 • Bostadsvärderingar
 • Ritningar av fastigheter
 • Tomtritningar
 • Parkritningar
 • Landskapsdesign
 • Trädgårdsdesign
 • Planering av trädäck
 • Layout av terrasser
 • Utformning av trädgårdar
 • Utbyggnationer
Områdesplan i 3D med trädgård och pool

Fördelarna med situationsplaner i 3D

Situationsplaner i 3D ger en känsla av hela fastigheten och illustrerar landskapsdetaljerna perfekt, vilket gör dem väldigt användbara för exempelvis marknadsföring av fastigheter, trädgårdsdesign och planering av bostadsutbyggnad. Till skillnad från situationsplaner i 2D så visar de även djup och naturliga material som gräs, jord och vatten. De innehåller ofta fler möbler och detaljer. Med hjälp av situationsplaner i 3D kan du illustrera och visa upp ett helt koncept för trädgårdsdesign, komplett med alla utomhusdetaljer.

Latt att skapa omradesplaner

Skapa situationsplaner i 3D - lätt som en plätt

Skapa imponerande situationsplaner i 3D med RoomSketcher Appen, hur enkelt som helst, på din dator eller surfplatta. Med hjälp av vårt intuitiva drag-och-släpp-gränssnitt är det enkelt att skapa tydliga och lättförståeliga situationsplaner - bara klicka och dra för att rita fastighetens layout. Integrerade mätverktyg visar längden och bredden medan du ritar. Lägg sedan till landskapsmaterial, växter och utemöbler för att komplettera ritningen.

Olika typer av situationsplaner i 3D

Välj den layout som passar dig; en komplett situationsplan, en tomtritning, en ritning över en trädgård eller kanske en bakgård? I vårt omfattande produktbibliotek finns massor med utomhusföremål.


Områdesplan i 3D av bostadsområde

Fastighetslayout

Situationsplaner i 3D är ett utmärkt sätt att illustrera en fastighets utformning. I det här exemplet kan du se alla utomhusområden som fastigheten har att erbjuda, inklusive garage, en inhägnad bakgård och ett stort däck där man kan sitta och äta. Situationsplanen gör det lätt att få en förståelse för fastighetens layout och att omedelbart se dess potential.

Situationsplan i 3D för landskapsdesign

Trädgårdsdesign

Situationsplaner i 3D är idealiska för trädgårdsdesign, eftersom de gör det lätt för betraktaren att visualisera hur designen kommer att se ut. Den här 3D-ritningen visar trädgårdsdesignen för en mindre trädgård. Även om det är ett relativt litet utrymme har trädgården många fina utomhusfunktioner; ett utekök, en matplats, en jacuzzi, ett soldäck och en plats framför eldstaden där man kan sitta och äta.

Områdesplan i 3D av bakgårdsdesign

Design av trädgårdar

Situationsplaner i 3D är mycket användbara för att skapa design för bakgårdar. I den här bakgårdsdesignen visar tomtritningen tydligt de olika elementen och områdena, inklusive landskapsmaterial och utomhusmöbler. Detta gör det lättare att visualisera hur varje utrymme kommer att se ut, hur det kan användas och vilka material som fungerar bäst.


Exempel på situationsplaner i 3D

Få inspiration och för att börja skapa dina ritningar med hjälp av en mall från vårt planritningsgalleri. Du kan få inspiration oavsett om du jobbar med en hel fastighet eller om du vill förfina din trädgårdsdesign. Kolla in några exempel nedan:

Redo att upptäcka RoomSketcher?