Hoppa till huvudinnehåll

Skapa husritningar

På bara några minuter kan du skapa din husritning med RoomSketcher. Skapa 2D- och 3D-planritningar i hög kvalitet, för både print och webb. Använda vår program och för att rita hus precis som du önskar det.

Youtube thumbnail av hur man ritar sjalv
Skapa planritningar i 2D och 3D

Det enkla sättet att skapa planritningar

Med RoomSketcher-appen skapar du snabbt och smidigt dina husritnignar. Appen fungerar både på PC och Mac, samt iPad och Android surfplatta. Eftersom projekten synkas mellan dina enheter, kommer du åt dem oavsett var du jobbar.

Användningsområdena för planritningar är många - använd RoomSketcher för att rita hem till exempelvis bostadsförsäljningar, heminredningsprojekt, eller designpresentationer.

Skapa planritningar i Mac med RoomSketcher

Börja rita hus med väggarna

Välj om du vill börja från ett blankt ark, eller med en färdig form eller mall. Placera bara markören och börja rita. Integrerade mått visar längden på väggen allt eftersom du ritar. På så sätt är det enkelt att skapa rättvisande ritningar. Om du vill, kan du ändra längden på en vägg, genom att dra den eller manuellt skriva in det exakta måttet.

Lägg till fönster i planritningen med hjälp av dra-och-släpp-funktion

Sedan är det dags för fönster, dörrar och trappor

Lägg till fönster, dörrar och trappor. I vårt omfattande bibliotek hittar du massor med alternativ. Vad sägs till exempel om olika sorters fönster, inner- och ytterdörrar, vindstrappor och U-formade trappor? Du kan lätt ändra storlek på objekten, genom att dra, rotera eller skriva in de exakta måtten.

Omfattande möbelalternativ

Dags för möbler och materialval

Inred din hemritning med material, möbler och inredningsdetaljer från vårt omfattande produktbibliotek. Bara klicka på objektet och dra det till önskad plats i ritningen. I vårt bibliotek kan du välja mellan hundratals alternativ för golv, väggar och tak. Du kan också matcha befintliga färger och skapa egna med hjälp av den anpassade färgväljaren. Välj mellan tusentals märkesprodukter och generiska produkter.

Planera din flytt med en planritning från RoomSketcher

Äntligen! Dags att slutföra och visa upp resultatet

Med bara ett knapptryck kan du nu slutföra och ladda ner din 2D- och 3D-planritning för print, i flera olika format; JPG, PNG och PDF. Sedan kan du enkelt skapa imponerande 3D-visualiseringar, fantastiska 3D-foton, 360-visningar och Live 3D - snabbt, enkelt och utan att bli ruinerad.

3D-planritning i svart och beige färg

Kom i gång med dina husritningar i RoomSketcher

  • Utgå från ett tomt ark, i din dator eller surfplatta
  • Börja med en rumsform eller mall 
  • Importera en blåkopia att utgå ifrån
  • Massor med instruktionsvideor som hjälper dig att komma i gång
  • Vårt kundserviceteam hjälper dig mer än gärna med dina frågor

RoomSketcher är det lättaste sättet att skapa planritningar

Använd din dator eller surfplatta för att skapa professionella 2D- och 3D-planritningar och fantastiska 3D-visualiseringar. Du kan rita hem hur smidigt som helst med vår användarvänliga program.

Redo att upptäcka RoomSketcher?